• Engelska

Berg och bad i Annecy

15 personer ville förlänga sommaren och kombinera Tour de France-cykling i bergen och boende i hytta med franska middagar i exklusiv miljö vid vattnet. När temperaturen i Stockholm sjönk mot 15 grader var det fortfarande shorts- och badvänligt i Alperna.

Ett direktflyg till Genève och blott en halvtimmes bussresa var allt som skulle till för att få uppleva Lac d’Annecy och omgivningens magiska alptoppar.

Picknick vid strandkanten innan vi hoppade på cyklarna och följde de oändliga cykelvägarna till bergets fot. Därefter var det bara att hitta den lägsta växeln och trampa upp 500 höjdmeter, för att fortsätta med stollift upp till 1800 meters höjd. Den lyxiga bergshyttan erbjöd både konferensmöjligheter och vedeldad badtunna. Utsikten över Annecy ”by night” fick vi på köpet.

Dagen efter såg vi solen gå upp över Mont Blanc innan vi tog oss tillbaka till civilisationen. Ett svalkande dopp i det 25-gradiga vattnet och lokal fransk crêpe hann vi med innan vi klämde ner fötterna i inlines och rullade ut på sightseeing i Annecy tillsammans med 300 vingliga fransmän. Vi checkade in på mysigt hotell och njöt av den gamla stadens gränder innan det var dags för legendarisk gourmetmiddag på Restaurant Palace Beach. Under de efterföljande två dagarna varvade vi givande konferenspass med segling, vattenskidor och boule.

Hösten på kontoret blir garanterat lättare att uthärda efter en långhelg i Alperna. Berget ovan är en höjdare även på vintern. Men det är en annan historia…

Kontakta Oss

Let’s set things in motion

    Typ
  • Skidåkning
  • Vandring
  • Cykling
  • Vår
  • Höst
* = obligatoriska

Alpine Legends AB
Västmannagatan 24
113 60 Stockholm


Mer information:
Telefon: +46 (0)8 562 159 90
Mail: info@alpinelegends.se

Företagsinformation
Vanliga frågor