• Engelska

Anrika Mürren

Mürren lämnar ingen oberörd. Byn ligger på en klipphylla 400 meter lodrätt ovanför dalen Lauterbrunnen mitt i schweiziska Berner Oberland. Utsikten mot de klassiska topparna Eiger, Mönch och Jungfrau är minst sagt spektakulär. Att filmklassikern ”I Hennes Majestäts Hemliga Tjänst” spelades in här 1967 brukar väcka mångas nyfikenhet. Hit åkte vi med ett härligt blandat gäng konsulter.

Resan hit är som en saga. Efter kabinbanan byter man till ett anrikt tåg som tuffar fram genom det trolska snötyngda landskapet till stationen i Mürren. Det charmiga familjehotellet ligger mitt emot. En liten fördrink i den engelska baren och en god schweizisk middag innan det är dags att knyta sig. Nästa morgon tar vi en promenad genom den pittoreska byn till liften. På toppen av Piz Gloria 2970 möh. serveras James Bond Frukost i den roterande restaurangen. Några timmars konferens här uppe med hänförande utsikt brukar inspirera till expansion av både sinne och företag.

Efter konferenspasset på hög höjd, valde några att utforska den imponerande offpisten, medan de allra flesta tog den oändligt långa svepande pisten genom ”kanonröret”. En gång om året brukar den nästan 16 km långa backen ner till Lauterbrunnen locka till stordåd. Det kallas Inferno och lockar varje år 1800 åkare att sista söndagen i januari prova sina krafter i världens längsta störtlopp*.

I Mürren åker man inte bara rodel mellan husen och grannbyarna. Kunniga bybor har även en Velogemmel. En heldag med kälke mellan benen brukar roa alla med barnasinnet kvar.

Fina skiddagar avlöste varandra, fyllda med sköna luncher rakt i solen. Sista skiddagen blev det utflykt till Wengen med kugghjulståg som är ett under av schweizisk ingenjörskonst. Byn är lite större och har mer utbud av både restauranger och affärer. Mürren och dess sagolika omgivning lämnar få besökare oberörda.

Kontakta Oss

Let’s set things in motion

    Typ
  • Skidåkning
  • Vandring
  • Cykling
  • Vår
  • Höst
* = obligatoriska

Alpine Legends AB
Västmannagatan 24
113 60 Stockholm


Mer information:
Telefon: +46 (0)8 562 159 90
Mail: info@alpinelegends.se

Företagsinformation
Vanliga frågor