• Engelska

Norr om polcirkeln

På senare år har vi fått blodad tand för våra egna mäktiga bergsmassiv i norra Skandinavien. Många är nu våra grupper som fått uppleva de oändliga och skidvänliga bergen runt Abisko och Riksgränsen, och de välpreparerade pisterna i gemytliga Björkliden. Och fördelarna är flera. Transportalternativ för att nämna en. För de grupper som vill kan man nämligen ta nattåget både upp och hem igen, och samtidigt göra en god gärning ur miljöperspektiv. De som väljer flyget får istället en ytterst tidseffektiv ut- och hemresa.

Längs den gamla anrika Malmbanan så radar de upp sig, både de otaliga bergen samt de charmiga skidorterna. Och renarna så klart. För dem som vill ha en annorlunda vistelse så bor vi gärna mysigt och äter gott i Abisko. Härifrån är vildmarken blott ett lappkast bort. Vi har både testat på helikopterskidåkning och turat med stighudar i de vackra bergen nästgårds. Och har snön fallit under natten har vi avnjutit puderåk i den lilla opistade och lättillgängliga skidorten Nuolja.

Senaste gruppen vi hade på plats rörde sig under fyra dagar genom samtliga skidorter, carvade magiska manchesterpister i Björkliden en vindstilla krispig vinterdag, slipade på sin offpist i Riksgränsen och drog på skotertur till Låktatjåkko fjällstation för klassisk våffellunch.

Solen sken den sista dagen också och norska gränsen var öppen för ett besök på det majestätiska Narviksfjellet. Där laddades det stort i störtloppsbacken och avslutades med ett över 1000 fallhöjdsmeter brant offpist-åk i legendariska Mörkhålla. En lång dag på berget kröntes givetvis av brakmiddag med nyfiskat direkt från havet på gastronomisk krog.

Lägg därtill en natt med varm glögg och norrskensvaka och Lapplandslyckan är fulländad.

Kontakta Oss

Let’s set things in motion

    Typ
  • Skidåkning
  • Vandring
  • Cykling
  • Vår
  • Höst
* = obligatoriska

Alpine Legends AB
Västmannagatan 24
113 60 Stockholm


Mer information:
Telefon: +46 (0)8 562 159 90
Mail: info@alpinelegends.se

Företagsinformation
Vanliga frågor