• Engelska

På vespasadeln i Piemonte

Vare sig man väljer vår, försommar eller sensommar så är vår nya succéresa Vespa-safari till Piemonte ett lyckat koncept för hela gänget. Alla klarar av att hantera de lättkörda eu-mopparna och känslan påminner lite grann om att åka lagg tillsammans. Men här åker man ofta i shorts och t-shirt.

Våra guider har lärt sig att orientera grupperna mellan Barolo, Barbaresco och alla sköna krogar i Slow food-området Langhe & Roero. Vi förlägger gärna vår logi på ett naturskönt beläget pensionat mitt bland vinkullarna, med pool och utsökt kök. Vi varvar gärna den lättsamma vespa-åkningen och de fullspäckade måltiderna med promenader bland de böljande vingårdarna och cykelturer mellan historiska slott och borgar. Konferens hinns med helt enligt önskemål och en favoritaktivitet från fjolåret var matlagningslunchen under vägledning av de härliga ”pasta-damerna” i San Stefano! Om man vill kan man också avsluta resan med ett par dagar vid havet, för att avnjuta det liguriska köket, dagens fångst från havets djup och de friska vita vinerna, samt vandra längs de branta klipporna runt Camogli och Cinque Terre.

Slow foodrörelsen grundades av Carlo Petrini 1986 i staden Bra som en motvikt mot snabbmatstrenden och värnar om lokalt och regionalt odlade råvaror tillagade på traditionellt vis. På vår vespatur passerar vi även Gastronomi-universitetet och dess fascinerande byggnader i Pollenzo.

Kontakta Oss

Let’s set things in motion

    Typ
  • Skidåkning
  • Vandring
  • Cykling
  • Vår
  • Höst
* = obligatoriska

Alpine Legends AB
Västmannagatan 24
113 60 Stockholm


Mer information:
Telefon: +46 (0)8 562 159 90
Mail: info@alpinelegends.se

Företagsinformation
Vanliga frågor