Konferensresa till Megève
Årets “mitt i vintern möte” har precis tagit plats i mystikens Megève, en charmig
alpby vid foten av Mont Blanc. Med solsken, skidåkning och en rågad snötillgång
bjuder franska Alperna på sitt bästa jag. Och vill man äta kanin, som retare appétit
(aptitretare), grodlår till förrätt och lever till huvudrätt finns hejdlöst med stjärnkrogar
att välja mellan. När halva vintern passerat gäller det att inte tappa fokus, utan
fortsätta höja ribban. Megève är en utmärkt plats för att låta inspirationen flöda och
arbetsgnistan låta brinna.
Vi får äran av Bjørn Aaseruds sällskap, en Alpine Legends-favorit och lokalbo i Megève.
Att vår egen legend Peffe Brzezinski har bott i Megève i 13 år står kanske inte skrivet
i historieböckerna, men väl känd och bekant är han med mer än bara människorna
och bergen. Peffe guidar oss runt och visar oss sina “praliner” som han kallar sina
favorit-offpist-repor. Och vi njuter.
Bjørn Aaseruds egendesignade Chalet, självklart med Ski in – Ski out.
Hemma hos gästvänliga Bjørn, Hege och Lea får vi bo. Här fortsätter vår konferens.
När mörkret faller över en by som Megève lyser staden likaväl. Den glittrande
Swarovski prydda julgranen förgyller torget framför kyrkan, dyra butiker finns det
gott om, blandat med créperier, mysiga caféer och barer. Här finns allt och lite till.
Väl dags för middag finns det inga spärrar för vad som serveras. Njutning och
välbefinnande står högst upp på menyn.
“When in France, do like the frenchman” Ja, maten den flödade. Med rätter som kanin,
grodlår, lever och chokladmousse med maräng som avslut konstaterar vi middagen
som både en smakupplevelse och njutning.
Slutet gott allting gott. En konferensresa i Megève ligger på högsta nivå för alla
smaker och lökar. Bra offpist och pist-skidåkning finns. Då många av de vanliga
Megèveturisterna knappt åker skidor, utan mest dricker skumpa, talar för sig själv.
Berget är ofta folktomt, framförallt på förmiddagarna. För den skidpassionerade
människan är det en dröm!