• Engelska

Vårt Team

Anna Skoglund

f. 1974. Produktionsansvarig med stort skidhjärta. Gillar också att cykla nerför och segla i motvind. Pratar Schwitzerdütsch som få. Efter fyra säsonger på Monte Rosa Hütte tycker hon fortfarande att Zermatt är världens bästa skidort. Mor till planetens sötaste tvillingar.

+46 (0)8 562 159 95
anna@alpinelegends.se

Erik Borggren

f. 1979. Vår VD och ekonomidirektör från Sveriges framsida. Denna Mölndalspojk har efter tolv vintrar i Alperna börjat inse att han trivs nästan lika bra på kontoret som bland bergen. Både svensk sill och italiensk carpaccio får honom att le.

+46 (0)8 562 159 92
erik@alpinelegends.se

Henrik Hultberg

f. 1968. Resekreatör från Nyköping. Har sedan många år basen i Champoluc, Italien, där han även driver Ski Lodge Sherpa PraSec. Guidar lika gärna till bästa krogarna som till skönaste pisterna. På fritiden springer han gärna uppför med eller utan skidor.

+46 70 8496769
henrik@alpinelegends.se

Johan Andersson

f. 1971. Säljansvarig skåning. Spenderar vintrarna i Alperna, somrarna i Stryn och höstarna i Stockholm. Går in på sin sjuttioelfte säsong i Alperna. Timmarna i backen får mer och mer konkurrens av kvalitetstid på lunchrestauranger.

+46 70 8488159
johan@alpinelegends.se

Peffe Brzezinski

f. 1958. Marknadsansvarig på Alpine Legends, vårt egna alpina uppslagsverk. Bosatt i Alperna sedan 1992, talar sex språk och har skidat på fler än 550 orter. Skriver på en bok om sina möten i bergen, försökte på 80-talet göra monoskidan stor i Sverige.

+46 70 4710783
peffe@alpinelegends.se

Malin Rosén

f. 1979. Projektledare och världens starkaste tjej? Javisst, världsmästarinna i kettlebell är bevis gott nog. Lägg därtill ett brinnande intresse för gymnastik och skidåkning. Har tidigare pusslat ihop tusenhövdade läkarkongresser och är en frankofil av rang. Mammaledig.

+46 (0)8 562 159 96
malin@alpinelegends.se

Tatiana Broman

50+. Grottdykningsguide med rysk/skånska rötter. Har grym känsla för service och människor. Efter flera år i Mexico bor hon Oslo och producerar resor med känsla och stil. Gillar mountainbike. Dessutom stolt mamma till Frida.


Ville Persson

f. 1986. En vass skidåkare med hjärtat på rätta stället. Vältalig som få och bra på att lyssna, även till hörselskadade. Har flera säsonger i Engelberg i bagaget och är hög servicenivå personifierad. Mästare på Excel.

+46 73 509 68 99
ville@alpinelegends.se

Våra guider

Lina Bodi Edström

f. 1988. En trygg tjej med mycket driv under motorhuven. Lyckades som underårig finansera sin drömresa till Disneyland i Paris med hjälp av en hink full med nyckelpigor... Har övervintrat några år i Engelberg och bor sedan en tid uppe i skogen ovanför byn med sin kärlek. Åker lika gärna längd som uppför.

Cia Ekstedt

50+. Kvinna med vind i seglen. Ett socialt geni. Svårstoppad både på berget, i baren eller på tennisbanan. Talar flera språk och ler ofta. Gillar Tibet.

Hasse Olsson

f. 1970. Nollåtta som vurmar för Italiens berg, mat och dryck. Bor större delen av året i Champoluc, Monterosa. Med förflutet på Alpingaraget är Hasse vår givne materialare.

Henrik Nilsson

f. 1969. Vår egen olympier åker gärna skidor när isen är för tjock för roddbåten. Tränar gärna och kan ibland bli lite otålig. Skåning med känsla för snö och ledarskapsutveckling.

Kristian "Baggen" Baggerud

f. 1964. Har bott tillräckligt länge i Chamonix för att förtjäna epitetet ”local”. Har drivit ett antal barer och restauranger i Alperna. Åker skidor eller cyklar så ofta och så mycket det går.

Lian Green-Brzezinska

f. 1958. Coachande medarbetare på humanitära organisationer. 30+ alpsäsonger i ryggsäcken. Fyrbarnsmor. Har inga problem med att byta ut snön mot kameler i Marocko. Har stor förkärlek till Italien och dess kultur.

Pelle "Bagarn" Bagewitz

f. 1970. Bergsguide utbildad vid ENSA i Chamonix. Har med åren insett att det finns andra berg också. Drar till Finale eller Kalymnos och klättrar så fort snön har smält.

Tomas "Tompa" Månsson

f. 1962. Snickrande husägare i Chamonix med flera barer på sitt samvete. Kock, klättrare, skidåkare och musiker med förflutet som basist i Ulf Lundells kompband. Gillar numera nyttig mat.

Johan "Sunkan" Sundberg

f. 1966. En vandrande legend som blivit far till en dotter och lämnat skid- och barlivet i Chamonix efter nästan trettio år. Bland hans skapelser kan nämnas Bar du Moulin och South Bar. Numera är det deltidsdagis och vandringar på platser vi andra drömmer om. Har sitt ursvenska namn till trots italienska rötter och ett visst temperament.

Anna Persengård

f. 1974. Positiv och strukturerad skidåkarkvinna från Kinna med många strängar på sin lyra. Lämnar sportaffären och två söta döttrar till sin italienske make för alpina äventyr med Alpine Legends med ojämna mellanrum. Kan sitt Sestriere utan och innan.

Niclas Ferin

f. 1970. Han lämnade flipperspel, skateboard och tryggheten i Östergötland för de stora bergen i Alperna och har aldrig återvänt. La under en tid näsan i blöt Grekland som dykinstruktör men återvände till skidåkningen. Legendarisk bootfitter i Chamonix där han bor med fru och två barn.

Micke Green

f. 1960. Kvickare än de flesta. 3 barnsfar. Oceaner av erfarenhet från Alperna och många av världens flygplatser. När han inte paddlar, fiskar, snickrar, åker skidor eller tränar jobbar han som kabinchef på SAS.

Gabriella Lindén

f. 1990 Gabriella kom till italienska Champoluc för många år sen, och blev kvar tack vare kärleken och de magiska bergen. Hon har tagit Steg 1 i svensk skidlärarutbildning och har en gedigen schweizisk hotellskola på meritlistan, så service är bara hennes förnamn. Är dessutom en mästare på att bugga!

Filippo Guiot

f. 1968 f.
Filippo är född och uppvuxen på ett familjehotell i Sestrière.
Han började som skidlärare, alpin tränare och krögare innan han träffade Anna och flyttade till Kinna för att driva sportaffär. En språkbegåvning utöver det vanliga som brinner för cykling och snabba bilar.

Chris Balmer

f. 1969. Freestyle-åkare från Engelberg med stort hjärta, numer bosatt i Immensee. Hans nya passion är Stand Up Paddling. Byter gärna ut skidåkning mot kitesurfing så fort det blåser tillräckligt.

Simon Johansson

f. 1988
Mera känd som Simpa. Uppväxt nära havet på Skärhamn. Hela barndomen på hal is. Älskar sällskap, god mat och stora berg. Ler oftast. Har förflutet som barchef på Ski Lodge Engelberg.

Jonatan Brzezinski

f. 1989
Uppvuxen på skidor i franska Alperna bland tre systrar. Kallar sig för Jonte på de 5 språk han behärskar. Har rest i 60+ länder Bor nu Sumpan efter efter 3,5 år i Mellanöstern. Jobbar med världspolitik och AI.

Karin Malmberg

f. 1982
Karin lämnade Mellansverige och blev förtrollad av de magnifika bergen kring Monterosa. Bakom den milda fasaden döljer sig ett stort hjärta och en vilja av granit. När hon inte jobbar på hotell i Champoluc så springer hon med eller utan skidor uppför berg i de italienska Alperna.

Love Larsson

f. 1995
Med ett jämtländskt lugn styr Love gärna sina skidor uppför på stighudar och avnjuter lössnö utför. Tidigare säsongat i Champoluc och har utöver hemmafjällen, skidat runt en del främst i italienska alperna. Som teknisk support inom IT och tidigare vårdbiträde, säljare på telemarketing samt med talang inom filmskapande klassas han som mångsysslare av rang.

Jennie Bengtsson

f. 1976
Go tjej från Sveriges framsida som lämnat sportfacksbranschen bakom sig och flyttat till Chamonix Mont Blanc för att få leva närmare bergen. Efter att ha slipat på sin servicekänsla som flygvärdinna tidigare, ska våra gäster få avnjuta hennes smittande leende och skidglädje.

Johanna Sundström

f. 1995
Efter flera säsonger i Engelberg med massor av skidåkning och en brokig samling jobb har Johanna landat hos oss för att stärka guidekåren. Med en alldeles särskild talang för service och att sprida skidglädje. Sommartiden idkar hon i Stockholms skärgård på ungdomsförbundet Sveriges Flotta, när hon inte springer, vandrar och klättrar i Alperna.

Jonas Engelin

f. 1980
Vår egen hus-DJ från Uddevalla som har mer energi än de flesta. Efter många år som barchef i Engelberg har han numera delat upp sitt liv mellan olika platser i de norska fjellen. Just nu bor han i Hemsedal. Som före detta elitsimmare och boxare så är han redo att ta sig an de mest krävande uppdragen utan att ta sig vatten över huvudet.

Kalle Green

f. 1990
Kalle är det senaste tillskottet i guidestaben från familjen Green/Brzezinski. Med ett gediget skidintresse och skidlärarutbildning så är det få som behöver vänta på honom i backen. Att han dessutom utbildar sig till elektriker på distans, söker andlighet genom shamanism och spelar egen musik gör att även diskussionerna i liften kan bli spännande.

Paula Hansen

f.1992
En världsvan jordnära skidåkerska av rang. Bor och arbetar i Engelberg när hon inte hamnar på fotografens Oscars Enanders fina skidbilder.

Nina Rahm Beckman

50+
En talangfull och genuint sportig person med hjärtat på rätta stället
Med ett förflutet som puckelpiståkare på den amerikanska proffstouren är det uppenbart att hon fortfarande vet hur man åker utför.