• Engelska

Försäsong 2015

Allt du behöver veta för att börja skida på riktigt innan den ”riktiga” vintersäsongen.

Självklart är de glaciärprydda orterna först ut. Tignes, Sölden, Zermatt har redan öppnat. Dessa tre utgör i dagsläget de bästa och erbjuder den mest varierade åkningen på sina glaciärer.  
Engelberg, Laax och Les Diablerets öppnade sina glaciärer nu i helgen sista oktober.
I ärlighetens namn rör det sig om ganska små glaciärer med en eller två backar. Med för att åka av sig den värsta abstinensen duger det gott.

6-8 november öppnar Kaprun sin glaciär med buller och bång. De kallar sin start för WOW Glacier Love.
Ett gott val för de som befinner sig i de östra delarna av Alperna. 

Några snöiga orter i Schweiz öppnar sina övre delar helgen därpå. Andermatt, Zinal och Grindelwald planerar att öppna 14/11. Högt och kallt är bra förutsättning för tidig snö.
Val d’Isère, Courmayeur och Chamonix öppnar den 28/11 med god hjälp av snökanoner. 

Mera buller och bång

Sölden har en fest Sölden Party Season Opening den 21/11. Kanske har timingen något att göra med den nya Bondfilmen Spectre, delvis inspelad i Sölden och som har premiär runt om i Europa i dagarna.  
Helgen därpå 28/11 är det dags för Ischgl att ha sin spektakulära säsongsstart som brukar samla mer än 10000 besökare.  I år med hjälp av Beach Boys

4-6/12 blir det till att välja ty då bjuder Saalbach på BergfestivalSt. Anton bjuder på Kim Wilde m.fl. och partystället Schladming startar sin säsong med Ski Opening Festival 

Den 5/12 öppnar de högsta franska orter sina skidområden; Les 2 Alpes, Alpe d’Huez och Les Trois Vallées. 
Österrikes största område SkiWelt Wilder Kaiser inklusive Kitzbühel planerar, trots sin ringa höjd över havet (780 – 1995 m), öppna sina backar samma helg. Min gissning är att det är tack vare mycket effektiva snökanoner. Faktum är att de redan öppnat en backe i systemet. Kolla denna livestream webcam

Luciahelgen öppnar alla namnkunniga franska orter sina skidområden.
I år laddar Avoriaz med en festival (11-13/12) som heter RockOnSnow med musik och snowboardtest som ger ett intryck av att party är kanske något lite mer intressant än vintersport. Detta intryck förstärks av Transition (13-19/12) arrangerat av brittiska festfixare. 

Den 19/12 öppnar resten av Alpernas 2159 skidanläggningar…

Let the winter begin…

  *     *  *
* *   *    *  *

Latest postsSenaste inlägg

Search the blogSök i bloggen

Press enter to searchTryck retur för att söka

ArchiveArkiv