• Engelska

Legenderna drömmer

Erik;

Jag drömmer om att åka till Engelberg, Engelberg och Engelberg… 😊

Om jag vill ha lite variation drömmer jag om Dolomiterna, Chamonix och Mürren.

Malin; 

Alla typer av berg ger mig ett lugn i själen. Det spelar ingen roll var jag befinner mig, fjällen som Alperna. Att kunna stå på en fjäll- eller alptopp och ha en milsvid utsikt är magiskt. Man känner sig fri.

Just nu drömmer jag om att få gå på topptur med stighudar. Inget radikalt, bara en härlig naturupplevelse. Att slänga sig ut för en lång och svepande pist är också något jag kan drömma om, åka tills det bränner i benen. 

Mina drömresemål just nu utan rangordning:

  • Gå på topptur i Abiskofjällen 
  • Kombinera piståkning med offpist & magisk mat i Bormio
  • Givetvis måste Champoluc komma med på listan. Här finns allt!

Anna;

Jag drömmer ju alltid om mitt kära Zermatt. Gärna på vårkanten när man kan få både sol och puder. 

Några drömmiga svängar i Schwarzeeskogen eller en tur på baksidan av Breithorn för ett åk ner på Schwarzeeglaciären. Avslutar gärna dagen på en solig terras på en genuin hytta i Furi. En långlunch i solen på Cerviniasidan är heller aldrig fel efter en dag i välpistade backar.

Henrik;

Här kommer mina små resedrömmar för dagen…

Jag kan inte bärga mig innan det bär av mot nya berg. Och gamla. Mina drömmar följer samma gamla vanliga mönster faktiskt. Så fort det är grönt ljus så svishar grappavolvon söderut tre timmar för att klättra upp för de smala hårnålskurvorna till Chiavetta, Chiappera och Preit. Tänker att jag får ge mig upp bland bergen och upptäcka minst tre nya rutter i Val Maira som jag inte turat tidigare. Och landa framför brasan bland gott piemontesiskt vin och sardellkryddad occitansk mat på ett varmt bergshotell och somna lycklig bland dunbolster, för att vakna till en ny dag på stighudar. Eat, Skin, Sleep, Repeat.

Det som är mer plan än dröm, dock lika genuin, är resan till norr om polcirkeln. Räknar dagarna tills jag stoppat skidorna i fodralet och sitter på flyget mot Kiruna. Drömmer om att hinna med mycket där uppe. God mat & dryck och trevligt sällskap hos Dick o Mina på Abisko mtn lodge. Ett fett åk från tredje toppen av Narviksfjellet till botten, och sen norsk burgare på Scandics roof top-bar. Ett par utforskande turer bland Senjas mäktiga toppar med afterski på stranden vid Atlantens vågbryt. Och framför allt att få guida sköna gäster i Riksgränsen, dra med dem runt på berget och köra deras ovana skidåkarben stumma, garva på afterskin, mysa med gänget vid middagsbordet, och se dem le drömmande och vinka kärleksfullt från tågfönstret när de åker hem på söndagen.

Sist men inte minst: Upptäcka nya skitouring-berg, en magisk by, härliga nya bergsmänniskor och blivande vänner när jag snart får möjlighet att åka till den lilla sovande bergsbyn Devero

Latest postsSenaste inlägg

Search the blogSök i bloggen

Press enter to searchTryck retur för att söka

ArchiveArkiv