Blöt after-ski i Champoluc - Alpine Legends

Blöt after-ski i Champoluc

När snön smälter så måste man ju ta vara på den. Och det kan man lugnt säga att det splitternya termalbadet i Champoluc gör. Den gamla torftigt nyttjade  ishallen längst upp i byn har blivit ombyggd i sin helhet och även utbyggd, till ett väl tilltaget, påkostat och komplett spa-center. Här finner man ett antal pooler med olika temperaturer, med bubbelhörnor och med den längsta delen uppemot 20 meter lång där du kan simma ut utomhus och ta dig en titt på glaciärerna på Monterosamassivet.

IMG_4300

I den långa poolen som leder hela vägen ut i det fria är även barn välkomna att ta sig ett dopp. Bara de inte tjoar och röjer, lyder föreskrifterna. Det ska bli intressant och se hur badvakten hanterar de italienska barnhordernas upphetsning över Nyår och Carnevale…. Här finns även en separat och väl tilltagen spa-avdelning med ett antal jacuzzis, aromaduschar, kneipp-bad, turkisk bastu samt finsk bastu. Allt i sparsmakad och tidsenligt design och med stora ytor att röra sig mellan.

IMG_4286

”Chocken” kallar vi kallduschen. Strax utanför bastun hittar du träbaljan med iskallt vatten som du med ett enkelt ryck kan få tömd över din stekheta lekamen.

På inrättningen hittar man även en servering med både mat och dryck, en relaxavdelning med panoramavy mot Monterosa, ett gym med klättervägg samt ett wellness med alla möjliga typer av massage på menyn. För våra stora grupper som behöver konferera så finns två fina konferenssalar vägg i vägg med anläggningen, så varför inte kombinera team-building med bastubad!?

Det nya termalbadet slog upp portarna i början av juli och under sommarmånaderna har det fungerat alldeles utmärkt att ligga på solstolarna utomhus på gräsmattan och överblicka 4000-meterstopparna Breithorn och Pollux.

IMG_4287

Hatten av för att man vågat satsa fullt ut! Detta kan bli en stor succé som verkligen kommer att locka fler besökare till Ayas-dalen och ett alldeles ypperligt alternativt till after-ski för oss som pumpat puder hela skiddagen lång! För den som vill veta mer: www.monterosaterme.com

Senaste inlägg

Sök i bloggen

Tryck retur för att söka

Arkiv