Montserrat Hiking Barcelona - Alpine Legends

Montserrat Hiking Barcelona

Att Barcelona är en härlig stad med ett utbud som slår det mesta är allmänt känt. Att det finns synnerligen spektakulära berg att vandra i en timme från innerstan är det få som känner till.

barca jossan

Vår egen Kickoff gick till Barcelona där vi njöt av berg, stad o strand. En timme med lokaltåget utanför stan ligger de spektakulära bergen Montserrat med sitt välbekanta kloster med anor från  år 880 e.kr. Redan innan dess beboddes dessa märkliga berg av ensamma eremiter. Nu är det Barcelona mest populära utflyktsmål med flera tusen besökare per dag.

Gruppbild närbild

Vi var där för att lufta våra lungor och vidga våra vyer. Utsikten är magnifik ty den lilla bergskedjan är bara 10 x 3 km och reser sig 1260 m ur det kringliggande plattlandet.

Fin bild Monistrol

Första natten bodde vi den lilla sömniga pittoreska byn Monistrol.

barca ina

Och efter vår vandring åkte vi till Barcelona för svalka oss på taket

VDn å brudarna i poolen

Vd:n och brudarna lever högt i Barcelona. En sightseeing på cykel och gräddfilen in på Sagrada Familia. Mera konferens mitt i stan innan kvällens övningar i kvarteret El Born. Drink hemma-hos-Janne på en härlig takterass därefter en sällsynt god fusion cross over wow oao middag på en brasiliansk japansk restaurang. Natten försvann bland barer, nattklubbar och en gatufestival i Garcia. Dagen därpå åkte vi lokaltåget till den charmiga lilla badorten Sitges.

Mat på Chiringuito

Strandhäng, bad och lunchkonferens på den äldsta krogen Chiringuito gav ytterligare näring inför höstens arbete på kontoret i Stockholm.

Viva Catalonia !

Senaste inlägg

Sök i bloggen

Tryck retur för att söka

Arkiv