Rotation i Kapstaden - Alpine Legends

Rotation i Kapstaden

Jag har precis kommit hem till Stockholm efter en tio dagar lång studieresa i Sydafrika. Målet var att teståka den andra av världens tre roterande kabiner. Kabinen går från Kapstaden upp till Taffelberget, 1067 m.ö.h.

Den första, belägen i Engelberg, har ju vid det här laget teståkts ett antal gånger och erbjuder ju en fantastisk vy över bl.a. Steinberg. Vyn i Kapstaden är helt klart av annan karaktär och det känns inte lätt att säga vilken som är vackrast, testpanelen överlåter helt enkelt detta till er läsare. Till vänster ser ni toppen Lions Head och rakt fram skymtar ni Robben Island.

Pistkartan kanske inte är den mest detaljerade men fullt tillräcklig (Devils Peak låter ju häftigare än Aiguille du Midi…).Det negativa med den enda roterande kabinen på det södra halvklotet är bristen på snö, det händer att det faller snö på berget men det är väldigt ovanligt och knappast tillräckligt för ett åk. Synd för spännande linjer saknas ju inte.Tyrolermusiken lyser med sin frånvaro men informationen är ungefär densamma som i Schweiz. Helt klart är dock att servicen är bättre på afrikanska kabinbanor än schweiziska. Med i testpanelen var en mycket nöjd Clara.

Nu återstår bara en kabin och nästa utvärdering äger rum i Palm Springs, Kalifornien. I dagsläget finns inget datum spikat utan jag får be att återkomma med mer information.

Keep rotating!

Erik

www.alpinelegends.se

Senaste inlägg

Sök i bloggen

Tryck retur för att söka

Arkiv