Så hjälpte Alpine Legends tillväxtbolaget Pixel Nordic att befästa kultur - Alpine Legends

Så hjälpte Alpine Legends tillväxtbolaget Pixel Nordic att befästa kultur

Sommaren sjöng på sista versen i svala Norden och vad kunde bli bättre spelplan för att samla gänget och peppa inför framtida stordåd, än att resa ner till kontinenten och bege sig upp på alpernas solbeströdda sluttningar i italienska Courmayeur!?

Den fjorton deltagare starka gruppen från Pixel.se , med en stor del relativt nyanställda, tog direktflyget till Milano på torsdagsmorgonen. Alpine Legends mötte upp med matiga mackor på flygplatsen. Gruppen anlände under eftermiddagen till charmiga Hotel Scoiattolo i centrala Courmayeur och inledde vistelsen med samkväm runt poolen och lite tid att landa i den nyfunna miljön. Intrycken blir rätt många och starka vid foten av mäktiga Mont Blanc och i den sagolika omgivningen i den anrika alporten Courmayeur. Så det passade bra med en mjukstart. Några tog en promenad på byn och insöp den puttriga italienska stämningen i gränderna, någon lapade sol och spanade in topparna som omger byn. Framåt kvällen blev det sedan återsamling för en gastronomisk välkomstmiddag och Alpine Legends guider Hasse och Jennie berättade om de kommande dagarnas program och peppade och preppade gänget, innan man fick sig en välbehövlig natt bland dunbolster.

Fredagen öppnade med sol och stålblå himmel och de gröna bergssidornas vältrampade vandringsleder stod redo för Pixel Nordic. Ett vanligt företagsgäng består ofta av en samling härliga människor på olika nivå vad gäller träningsform och kondition. Höjden och den tunna luften kan också vara en utmaning i Alperna. Guiderna kände in detta och ledde gruppen upp med en guide i täten och en som kökarl. Allt eftersom nya höjdmeter lades till handlingarna delades gruppen upp i två mindre. En snabbare som fick sitt lystmäte med snabba steg mot toppen, och lugna gänget som njöt av vyerna längs vägen i lugnare mak. Inom grupperna bildades dessutom kluster där det samtalades om allt mellan himmel och jord. Flera medarbetare kom varandra närmare ju tuffare alla steg kändes. Man hjälptes åt att peppa dem med trötta ben. Chefen och guiderna kom med Snickers och Coca Cola som undsättning där orken tröt. Men till slut stod hela firman samlad på toppen på över 2600 möh och Europas högsta bergsmassiv Mont Blanc med sina 4810 möh som fond och belöning. Nedresan gick desto lättare och snart låg hela gänget trötta och nöjda på ett spa med utomhuspooler och jacuzzis, och med samma förtrollande vyer som tidigare. Och man konstaterade tyst att ibland behövs inga ord för att gruppen ska växa sig starkare och komma varandra närmre.

Ytterligare gränser skulle tänjas dagen efter…

Lördagens stora begivenhet stavades hästridning. Efter en smidig bussresa genom den tretton km långa Mont Blanc-tunneln så sadlades snart hästar åt gänget i den franska grannbyn Chamonix. Men att sitta upp på en häst är inte något som alla känner sig bekväma med. Återigen fick guider och kollegor peppa mot hästskräck och ingen har nog varit mer nöjd med att mota sina fobier i grinden än kollega X, som några timmar senare överkommit sina hästrädslor och ridit längs franska alpstigar!

För att toppa toppupplevelsen från gårdagen så tog sedan hela gänget den roterande kabinbanan Skyways till toppen av Punta Helbronner på den soliga italienska sydsidan av Mont Blanc. Väl uppe med hela gänget på 3460 möh finns en stor terrass med 360 graders panoramavy över glaciärer, toppen av Mont Blanc samt över halva Aostadalen. Och efter detta kollades målgången på det 33 mil långa ultraloppet Tor des Geants, vars deltagare varit på språng i allt mellan fyra och sju dygn och avverkat stigar till den svindlande summan av totalt 24 000 höjdmeter. Och inte långt från målfållan för löptävlingen ligger en av våra favoritkrogar Pierre Alexis i en undanskymd gränd. Här var det dukat för galamiddag och en diger meny av delikata lokala rätter mixade med italienska klassiker!

En alpkonferens blir ju sällan komplett om man inte får samla gänget på en after-ski, eller i det här fallet after-hike och after-ride. Att samlas runt middagsbordet på en gemytlig alpkrog och dela en fondue samt dagens äventyr med varandra över några flaskor vin är dessutom den bästa av summeringar och utvärderingar. Sällan skrattas det så mycket och hjärtligt ”på jobbet” som runt dessa middagsbord.

Sammankomster med hela gänget eller om så delar av detsamma, i dessa miljöer, kittar gruppen mer än man kan tro. Det finns många övningar inom teambuilding som går att lägga in i programmet och jobba sig igenom i grupp, men faktum är att dra runt med sina kollegor i bergen skapar en gemenskap och naturligt umgänge som få. I bergen lär man sig att vara en del av laget. Här är lätt att bara vara naturlig och samtidigt en del av något större.

Att lägga in i programmet väl valda äventyr på en nivå så att alla i gruppen får utmana sina gränser, samt tillfredsställa sina behov av adrenalinkickar, och där man kan genomföra dessa som en grupp är minst lika viktigt. Och de utmanande aktiviteterna kräver att du följer det sunda förnuftet i dina handlingar. Det gör att kollegor öppnar upp och bjuder till. Och skapar gemensamma minnen för lång tid framåt.

Vilket ett par dygn senare när man kliver in på kontoret på måndagsmorgonen, gör att alla känner en energi och tillhörighet som kan göra underverk för firmans core business, likväl som för den enskilde individen i gruppen.

Efter hemkomst noterade Pixel Nordic att de värdegrunder de försökt implementera redan innan resan snabbare givit frukt. Ledord som prestigelöshet, professionalism och resultat blev plötsligt självklara. Och har man en transparent och värderingstung företagskultur där teamet blir mer än bara kollegor så speglas det naturligt även utåt och attraherar per automatik nya kunder och nya medarbetare.

Senaste inlägg

Sök i bloggen

Tryck retur för att söka

Arkiv