Hållbara hotell - Alpine Legends

Hållbara hotell

Trenden är tydlig. Alltfler bygger eller renoverar för att skapa mer hållbara hotell.

Här är några fina exempel;

Chandolin Boutique Hotel – omgivet av 4000-meterstoppar

Den lilla byn Chandolin ligger högt ovanför den schweiziska Rhonedalen på nästan 2000 meters höjd omgivet av 4000 meterstoppar. Chandolin är en av 5 små skidorter i den spektakulärt vackra dalen Val d’Anniviers mellan Zermatt och Verbier.

I konkurrensen med dessa storheter får dalen sällan den uppmärksamhet som den förtjänar. Här ligger ett litet boutique hotell som har alla rätt.

Hemsida

 

Gradonna – Granne med Grossglockner

På sydsidan av Österrikes högsta topp ligger den lilla byn Kals am Grossglockner och i ensamt majestät strax ovanför byn ligger det nybyggda Gradonna Mountain Resort. Alla bekvämligheter naturligtvis och du kan välja att  bo i det smakfulla hotellet eller för dig själv i de supermoderna ”alpstugorna”. Ski In Ski Out rätt in i det fina lilla skidområdet Kals-Matrei.

Hemsida

 

Grand Hotel Tschuggen – med egen lift

Arosa är en av Schweiz klassiska orter. En liten järnväg tar dig upp från järnvägsknuten Chur. Eller så kan du få låna en Tesla.

Tschuggen har två hotell i byn (Tschuggen och Valsana) och de har bestämt sig för att bli klimatneutrala from förra året. De har gått igen hela sitt erbjudande och jobbar intensivt med att minska sitt avtryck.  Därav möjligheten att göra transfern i en Tesla.

Förutom hedervärda ambitioner är Tschuggen ett inspirerande och vackert hotel med alla bekvämligheter bl.a. ett väldesignat spa.

Skidåkningen i Arosa är sedan några år sammanbyggd med Lenzerheide och erbjuder stora möjlighter till riktigt bra skidåkning. En häftig skidutflykt går i en triangel över berget förbi den byn lilla Tschiertschen till Lenzerheide och tillbaka till Arosa.

Vandringen är stor i Arosa både sommar som vinter. Arosa ligger nog i topp när det gäller vintervandringsvägar.

Här finns även ett stort utbud av välskötta vägar och stigar för mountainbike med eller utan el-assistans.

Hemsida

 

Svart resort – Lysande plats i Nordnorge

Det osannolika bygget av ett klimatpositivt hotell i nordnorge skall vara klart under 2021.

Hotellet med hundra rum kommer även innehålla en hållbar odling som förser de fyra restauranger med ingredienser. Transfer från Bodö sker med klimatneutral färja.

Läs mer om det inspirerande projektet här

 

Senaste inlägg

Sök i bloggen

Tryck retur för att söka

Arkiv